публикувана на 07.07.2020г.

Може да се окаже предизвикателство да намерите подходящото облекло предвид гамата ризи. Трябва ли тази тениска да бъде толкова стегната? Твърде дълга ли е официалната риза? Опростяваме нещата с това бързо ръководство за всички части от вашето тяло - там, където е най-важно.

 


КАК ТРЯБВА ДА ПОДБЕРЕТЕ ТЕНИСКА

Вярвате или не, идиличната простота на тениската е причината да е най-предизвикателният елемент в гардероба ви. На пръв поглед изглежда лесно. Ако обаче е прекалено стегната, ще се прилепи към вас и ще подчертае тялото ви по грешен начин - твърде разхлабено и ще виси около вас като нощница. Ще разкрием тайните за перфектната тесника малко по малко.

 

Ръце

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВИ ПАСВА

Ръкавите на тениската ви трябва да са дълги до средата на горната част на ръката. Така казано, ако сте високи или имате по-дълги ръце, по-дългите ръкави ще работят - просто се уверете, че те не се простират покрай лактите ви. Ако имате по-къси ръце или много мускулно тяло, по-късите ръкави, които свършват точно над средната точка на горната част на ръката ще подчертаят вашите бицепси.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЕ ВИ ПАСВА

Ако ръцете ви се чувстват сякаш се губят в ръкавите или обратното - краят на ръкавите е толкова стегнат, че оставят следи по ръката ви - това не е вашият аутфит.

 

Торс

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВИ ПАСВА

Тениската ви трябва да пада точно под колана ви и да бъде плътно прилягаща. Ако сте високи, прекаляването с големи размери може да изглежда единственият начин да постигнете правилната дължина, но вместо това изберете опцията за удължена линия. Така тениската ще е с перфектна дължина и няма да ви седи като нощница.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЕ ВИ ПАСВА

Дори и да е правилния размер, всякакви гънки, направени от допълнителен материал, са добър показател, че е твърде голяма. Дори и да искате по-дълъг външен вид, той все пак трябва да приляга близо до тялото ви. От друга страна, ако вдигнете ръце и видите кожата, това е твърде късо.

 

Рамене

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВИ ПАСВА

Това може да е най-простата и същевременно най-важна стъпка за постигане на перфектна форма. Раменният ви шев трябва в идеалния случай да се подравнява с действителната ви раменна кост. Това е. Когато раменете ви се поберат там, където шевът минава, изглежда правилно, чувствате се прави и ръкавите също са по-подходящи.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЕ ВИ ПАСВА

Ако шевът отиде твърде високо покрай рамото ви, ръкавите ви ще се изкачат нагоре и ще се почувствате прекалено притиснати. Ако шевът кацне някъде на горната ви ръка, той ще бъде твърде голям.

 

Корем

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВИ ПАСВА

Трябва да можете да прищипвате само няколко сантиметра плат от двете страни на коремната част. Когато се съмнявате, изберете един размер по-голяма тениска в стил Slim. Приложете същото правило за тази област на тялото си като всяко друго - по-голямото не означава по-добро.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЕ ВИ ПАСВА

Не трябва да чувствате тениската ви като татуировка върху вас или да ограничава естествените ви движения. От обратната страна не бива да витае около вас като чувал.

 

Деколте

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВИ ПАСВА

Деколтето трябва да лежи плоско и да се чувства удобно. То също трябва да бъде достатъчно високо, така че всеки косъм на гърдите да е покрит, освен ако не е с V-образно деколте.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЕ ВИ ПАСВА

Всеки дискомфорт или невъзможност да движите удобно главата си означава, че то е твърде стегнато. Ако можете лесно да издърпате деколтето през рамото, то е твърде широко. Има тениски, специално проектирани с по-широки деколтета, така че ако искате този по-сложен вид, уверете се, че тениската пасва добре навсякъде другаде.

 

 

КАК ТРЯБВА ДА ПОДБЕРЕТЕ РИЗА

Неправилно облечена риза може да съсипе цял външен вид. Може да се окаже скучна работа, докато се опитвате да разберете какви фактори водят до чудесен стил - завършваща в хаоса на догадките. Изваждаме объркването от уравнението със следните съвети.

 

Ръце

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВИ ПАСВА

Ръкавите трябва да се чувстват точно - не прекалено стегнати, нито прекалено свободни. Но какво означава това? Тъй като всеки има различна физика, първо трябва да опитате ризата. Страхотното прилягане ще има лек конус от горната част на ръката ви до маншета. Дупката за ръка ще се побере, но няма да е твърде стегната или разхлабена. Между ръката и ризата трябва да има около сантиметър или два. Маншетът трябва да стига до китката и да бъде плътно прилепнал. Можете да тествате дължината, като я пробвате със сако, като се уверите, че можете да видите малка част от ръкава.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЕ ВИ ПАСВА

Мобилността ви ще бъде ограничена, ако ръкавите са прекалено стегнати. Ако те са твърде свободни, ръкавите ще погълнат ръцете ви, създавайки много ненужни гънки. Проверете до къде стига краят на маншета - ако се простира под или над китката ви, дължината няма да е идеална.

 

Торс

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВИ ПАСВА

Копчетата трябва да лежат плоски и да има около 2-3 см допълнителна материя от всяка страна на тялото ви, за да можете да се движите удобно. Ризата ви трябва да е плътно прибрана, но не стегната под мишниците и през гърба.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЕ ВИ ПАСВА

Копчетата ще се изтеглят и ще показват част от тялото ви. Не забравяйте, че това може да се случи, дори като носите и нормалният си размер. Друг знак, за лошо прилепнала риза, е ако задната част на ризата ви се чувства стегната, когато си вдигнете ръце.

 

Рамене

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВИ ПАСВА

Както споменахме по-рано, раменният шев трябва да се подравнява с раменната ви кост. Освен това, ако носите риза през целия ден, искате да се чувствате удобно - това е първата стъпка към постигането на това.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЕ ВИ ПАСВА

Размерът на дупката за ръка играе роля тук, защото ако е твърде малък, раменният шев ще се издигне нагоре и ще направи ризата неудобна - да не говорим, че ще доведе до видимо лошо прилягане. Ако раменният шев минава през рамото и седи на горната част от ръката ви, той ще изглежда и ще се чувства твърде голям.

 

Корем

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВИ ПАСВА

Искате тази област да пасне добре, независимо дали имате коремни плочки или не. Трябва да има само няколко сантиметра плат от двете страни на тялото ви, но достатъчно, така че копчетата да седят плоски. Това означава, че и панталоните ви трябва да прилягат, особено след като най-вероятно ще сте пъхнали ризата си в тях.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЕ ВИ ПАСВА

Опитвайки се, да скриете коремната област, като отидете на голям размер, всичко ще изглежда по-голямо. Обратното ситуацията е, където копчетата се дърпат и ви е неудобно.

 

Деколте

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВИ ПАСВА

Тя трябва да пасва възможно най-плътно, без да е неудобна. Все още важи правилото с два пръста и трябва да можете да ги поставите между тъканта и кожата си. Също така гърбът на яката трябва да съответства на врата ви.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЕ ВИ ПАСВА

Няколко сигнални знака: Ще има пролука между яката и шията ви, маркировките започват да се появяват от стегнатост или не можете да движите главата си удобно.

 

Следването на тези съвети ще ви помогне да получите най-подходящите ризи и тениски за всеки повод - от това да се мотаете из вкъщи до това да бъдете сватбен гост. Попълнете въпросника на STYLIZE и поръчайте дрехи във вашият стил.