публикувана на 17.11.2020г.

Не е тайна, че модата от северна Европа става все по-популярна. Скандинавският стил се характеризира със своя минимализъм, ясни линии и прости дизайни. За перфектното облекло на скандинавците ще научим по-долу.

 

Изправете се срещу ризата без яка!

Ризите без яки са истинска класика и все повече се утвърждават като изискани и универсални. В ежедневния бизнес живот, ризата без яка е добре дошла промяна, като също така изключва необходимостта от носене на вратовръзка,а вие излъчвате самоуверена порция небрежност. Поради многото възможни комбинации, тези ризи блестят със своята простота. Особено препоръчителни за лятото са вариантите в лен, които са удобни за кожата в горещите дни.

 

Носете поло блузи!

Сигурно сте виждали в някое видео Стив Джобс да носи такава. Той и много други вдъхновяващи личности обичат поло блузите. Полото винаги носи със себе си определена елегантност. За по-студените сезони се препоръчва поло направено от вълна, докато през пролетта / лятото пуловерът може да се смени с блуза. Най-добре е да комбинирате полото с панталон или класически тъмни дънки. Накрая може да добавите и не прекалено грубо кожено яке.

 

Отнасяйте се добре с дрехите си!

Перфектният скандинавски стил не включва само някои основи и висококачествени материали. Едно от най-важните неща е да се грижите добре за дрехите си и да поддържате гардероба си подреден. Също толкова важно е да не пълните гардероба с излишно много дрехи, които така или иначе рядко или никога не носите. Веднъж на сезон трябва да преминете през гардероба си и да решите дали наистина обичате да носите всичко това и да се чувствате комфортно. Сортирането не само ви помага да получите добър преглед на вашите любими дрехи, но също така е и прочистващ, почти медитативен процес на релаксация.

 

Малко, но качествено!

Типично за скандинавския начин на живот, а също и за гардероба им е да се фокусират върху качеството. Когато избирате дрехи, обърнете внимание на висококачествените тъкани и обстоятелствата, при които са произведени артикулите. Вълнен пуловер може да има своята цена, тъй като ще го носите известно време.